Следете на живо обсъжданията тук. Обсъждането във Висшия съдебен съвет започна

...
Следете на живо обсъжданията тук. Обсъждането във Висшия съдебен съвет започна
Коментари Харесай

ВСС разглежда исканията за освобождаването на Гешев /на живо/

Следете онлайн разискванията тук.

 

Обсъждането във Висшия правосъден съвет стартира на фона на малочислен митинг в поддръжка на основния прокурор. Пред постройката на Висш съдебен съвет са се събрали към 20 души.

 

Според Гешев претекстовете за преустановяване на мандата му пазят ползи отвън правосъдната власт.

 

Първото искане към този момент бее гласувано от Висшия правосъден съвет и бе счетено за възможно. То бе направено от шестима членове на Прокурорската гилдия на съвета, след изказванията на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, съгласно които Гешев персонално се е намесил в следствието на гърмежа до кортежа му, избухнал на 1 май, като устно е разпоредил на мястото да бъде позволен израелски специалист. 

 

Според формален отговор на прокуратурата за Антикорупционния фонд въпросният специалист е разгледал мястото от разстояние.

 

Второто искане за предварително освобождение на Гешев е импортирано от четирима членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет и е за накърняване престижа на правосъдната власт, след конференцията, в която основният прокурор назова политиците “боклук ”. 

 

Първото предложение за отстраняването на Гешев беше импортирано директно откакто номинираната от ГЕРБ за министър председател Мария Габриел изиска оставката на Гешев. Последва открит спор сред основния прокурор и водача на ГЕРБ Бойко Борисов. После прокуратурата стартира интензивно да работи по абсурда “БарселонаГейт ”, замесил името на Борисов в скица за пране на пари. Разпитани бяха няколко лица, измежду които и самият Борисов. По-късно прокуратурата изиска и депутатския му имунитет. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР